Zobne luske se lahko uporabijo tudi v lepotne namene

Najpogosteje se zobne luske uporabljajo za različno poškodovane, preveč razmaknjene, obrabljene ali pa zabarvane zobe. Ne nazadnje je takšna rešitev dobrodošla tudi za lepotne namene. Prav verjetno ste že pri kateri od filmskih ali pa športnih zvezd videli nenavadno lepe bele zobe, ki so bili povrh še lepo oblikovani. Skoraj verjetno je, da njihov nasmeh ni povsem naraven.

Zobne luske so po meri narejene tanke prevleke, ki prekrijejo zob. Če jih želimo uspešno namestiti, je potrebno minimalno brušenje zobne površine. Na površino se nato s posebnim lepilom prilepi zobna luska.

Zobne luske so po meri narejene tanke prevleke, ki prekrijejo zob.

Nameščanje zobnih lusk se le redko odsvetuje

Brušenje zob za namestitev zobnih lusk v nekaterih primerih sploh ni potrebno. Pred tem pa se je pomembneje vprašati, ali je prav vsak primeren za zobne luske. Nameščanje lusk se v resnici odsvetuje le v zelo redkih primerih – nezdravljena parodontoza ali obsežne plombe, na katerih je premalo zobne površine.

Zobozdravnik določi obliko lusk, izdelane pa so v zobni tehniki. Zobne luske so izjemno podobne umetnih nohtom ali pa lečam za oko. Za uspešno in učinkovito nameščanje pa sta praviloma potrebna le dva obiska zobozdravnika.

Luske za zobe so najpogosteje izdelane iz keramike

Praviloma so zobne luske narejene iz keramike. Za lep izgled zob pacientov povsod po svetu poleg beljenja veljajo za najbolj popularen pa tudi za najhitrejši način. Ponašajo pa se še s številnimi drugimi prednostmi.

Zobne luske v prvi vrsti omogočajo lep ter naraven videz zob. Učinkovito so odporne na madeže kave, čaja in cigaretnega dima. Odlična novica je tudi ta, da ne zahtevajo prav obsežnega posega na zobni sklenini. Ne nazadnje dlesni praviloma zelo dobro prenašajo kemične materiale.

YouTube video

Kdaj se je torej dobro odločiti za zobne luske

Zobne luske so odlična rešitev ta vse, ki si želite estetskega videza, in to brez večjega poseganja v zobe. Z luskami lahko uspešno rešujete težave z zobmi, kot so na primer zabarvanost, madeži na zobeh, zob nepravilne oblike, kratek ali pa odlomljen zob, velike zalivke na sprednjih zobeh, povečani razmiki med zobmi, razne ortodontske nepravilnosti, obsežna zobna gniloba.

Najpogosteje pa se zobne luske uporabljajo kot estetska rešitev za zgornje sprednje zobe.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top