Pripomoček za rešitev nereda v prtljažniku

Vsakemu lastnika avtomobila se je že kdaj zgodilo, da je imel v prtljažniku iznenada veliko zmedo. To ni nič nenavadnega, saj se sčasoma nabere v našem vozilu veliko različne nujne in manj nujne opreme. Morda potrebujemo vlečno vrv, vžigalne kable, športno opremo ipd. Vsi te predmeti pa hitro napolnijo naš avtomobil in nam otežijo prevažanje potnikov ter dodatne prtljage. V tem primeru je najbolje, da si omislimo organizator prtljažnika, ki je namenjen shrambi številnih stvari. Vanj lahko pospravimo nujno opremo za naše vozilo, kot sta varnostni trikotnik in odsevni brezrokavnik, kot tudi vrečke z živili, igrače, športne pripomočke ipd.

Najbolj osnovni organizatorji prtljažnika so zložljivi. Izgledajo kot velike škatle z enim ali več predeli v katere je mogoče pospraviti številne predmete.

Organizator prtljažnika lahko služi več namenom

Vsak voznik ima različne potrebe, kar se tiče prevažanja prtljage. Dandanes obstajajo različni organizatorji prtljažnika, ki so namenjeni prevažanju raznovrstnih predmetov. Nekateri so namenjeni živilom, drugi bolj tehnični opremi, treti za bolj občutljive predmete, četrti so bolj vsestranski ipd. Priporočeno je, da se pred nakupom pozanimamo o razpoložljivih organizatorjih, ki bi najbolje služili našim potrebam. V vozilu imamo načeloma enega, vendar ni nič narobe, če si jih lastimo več. 

Najlažje ugotovimo, kateri organizator prtljažnika je primeren za nas, je če pogledamo v naš prtljažnik. Tako bomo hitro videli, katere predmete moramo pospraviti. Na podlagi tega si lahko izberemo primeren organizator, ki ga imamo lahko vedno v vozilu. Tako tudi sprostimo veliko prtljažnega prostora, ki ga lahko uporabimo za prevažanje drugih stvari.

Ne spreglejte tudi naslednjega članka: Ogledala za avto – kako jih pravilno nastaviti

Organizator za prtljažnik, ki ga vozimo znotraj kabine

Včasih potrebujemo pomoč pri prevažanju prtljage tudi znotraj kabine. Tako obstajajo organizatorji prtljažnika, ki ga lahko obesimo za voznikov ali sovoznikov sedež. V njih lahko pospravimo pametne telefone, pijačo, otroške igrače, knjige, priročnik za naše vozilo in druge manjše predmete. V nekaterih modelih je tudi vključen majhen predel za smeti. To omogoča, da se smeti ne nabirajo v notranjosti vozila, ampak jih lahko preprosto odložimo v predel prtljažnika, ki jim je namenjen. Nekateri prtljažniki za potovanja imajo celo vgrajen hladilni del, ki lahko hrani pijačo in druga živila. Vse te lastnosti nam olajšajo kratka in daljša potovanje z družino ali prijatelji.

YouTube video

Zložljiv dodatni prostora za naš avtomobil 

Najbolj osnovni organizatorji prtljažnika so zložljivi. Izgledajo kot velike škatle z enim ali več predeli v katere je mogoče pospraviti številne predmete. Velika prednost je ta, da so zložljivi. To je izredno priročno, saj ga lahko lažje prenašamo iz in v avtomobil. Če bomo organizator potrebovali za prevažanje tekočine, je priporočljivo izbrati takega, ki je vodoodporen. S tem preprečimo ponesrečena politja pijače in druge tekočine. Za tovorna in druga bolj industrijska vozila je možno zaslediti organizatorje prtljažnika, ki lahko v njih pospravimo tudi večje torbe z orodjem in druge večje predmete. Slednji so narejeni iz trpežnega materiala, ki je odporen na rabo v bolj surovih okoljih.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top