Primerna izbira nosilca za kolesa za avto

Avtomobilski nosilci za kolesa so lahko izvrsten pripomoček, če radi kolesarite na oddaljenih območjih oziroma na počitnikovanju. Gre za naprave, ki se zlahka nameščajo na zadnjo stran avta ali na streho. Odlično služijo torej za prevoz koles v času potovanj.

Nosilec za kolesa za avto je lahko različne velikosti, oblike in zmogljivosti. Izbira je predvsem odvisna od potreb in želja posameznika. Nekateri modeli nosilcev so namenjeni zgolj za eno kolo, drugi so primernejša izbira za več koles.

Pozitivne lastnosti nosilcev koles za avto

Avtomobilski nosilci za kolesa se ponašajo z vrsto odlik. V prvi vrsti ponujajo zelo enostaven transport koles. Nosilec za kolo zagotavlja torej preprost prevoz vašega kolesa ali skupino koles. Preprosto jih namestite na zadnji del avta ali na njegovo streho in že ste pripravljeni na odhod.

YouTube video
Nosilec koles za avto Green Valley FAST RIDE

Prav tako nosilec za kolesa za avto omogoča večjo kapaciteto shranjevanja. Zagotavlja večjo prostornino shranjevanja, ker lahko istočasno prevažate več kot eno kolo. Za uporabo so takšni pripomočki povsem varni, a morajo biti seveda pravilno nameščeni. Izbrati je treba takšen avtomobilski nosilec za kolo, ki je narejen iz kakovostnega materiala ter ima dobre varnostne karakteristike.

Za namestitev so nosilci za kolesa za avto povsem preprosti, ravno tako za uporabo. Praviloma se lahko namestijo ter odstranijo zgolj v samo nekaj minutah.

Različne vrste nosilcev za kolo

Na voljo je več različnih nosilcev za kolo, ki vam omogočajo povsem preprosto in varno prevažanje koles. Prav vsaka vrsta ima svoje prednosti in se skuša kar najbolje prilagoditi najrazličnejšim potrebam uporabnikov.

Nosilec kolesa za avto na vlečno kljuko
Nosilec kolesa za avto na vlečno kljuko

Znani so:

  • strešni nosilci za kolo,
  • nosilci koles za vlečno kljuko,
  • nosilci koles za zadnja prtljažna vrata,
  • nosilci koles za garažo.

Strešni avto nosilci koles so v tem hipu daleč najbolj priljubljena izbira. Omogočajo torej nameščanje koles na streho avta, kar vam zagotavlja bistveno lažje dostopanje do prtljažnega prostora. Na voljo so v najrazličnejših oblikah, na primer nosilci za sprednje kolo, nosilci za celotno kolo.

Nosilec koles za vlečno kljuko avtomobila je dobrodošla izbira, če želite prevažati več koles oziroma če potrebujete preprosto nameščanje in odstranjevanje nosilca. Namesti se na vlečno kljuko avta ter omogoča prevoz enega ali pa več koles obenem.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top