Avtomobilski akumulator v funkcijah napajanja z električno energijo

Avtomobilski akumulator v funkcijah napajanja z električno energijo

Kako vemo, ali težave z avtoelektriko povzroča baterija? 

Če določene avtoelektrične naprave ali deli, ki jih napaja baterija, ne delujejo, to še ne pomeni, da je mogoče vzrok iskati samo v nedelujoči oziroma mrtvi bateriji. Če nekateri deli delujejo, drugi pa ne, potem razlog najverjetneje ni v bateriji. Na primer, če se luči na armaturni plošči vžgejo in klimatska naprava hkrati deluje, prednji žarometi pa se ne vžgejo, tedaj ni težava v bateriji, temveč v prednjih žarometih, ki iz različnih vzrokov ne delujejo pravilno. 

Praznjenje baterije ob prižganih lučeh in ugasnjenem motorju 

Če pustimo prižgane luči na avtu v času, ko je motor ugasnjen, tedaj tvegamo, da se bo baterija popolnoma izpraznila. Baterija se v takem stanju zagotovo izprazni čez noč, velika verjetnost za izpraznitev pa je tudi takrat, če pustimo prižgane žaromete ali notranja svetila le eno ali dve uri. V tem primeru se avto ne bo vžgal, baterijo pa bomo morali napolniti z zagonskimi kabli. 

Pri tem so nekatera novejša vozila zasnovana tako, da ob ugasnjenem motorju avtomatično izklopijo vse žaromete, notranja svetila in ostale električne naprave ( https://www.silux-auto.it/ricambi-auto/pezzi-di-ricambio-motore/autoelettrica ), ki se polnijo na baterijo. Če se baterija popolnoma izprazni, je ni mogoče več napolniti in je zato potrebno kupiti novo. Nov avtomobilski akumulator lahko kupimo v spletni trgovini z avto deli Silux, kjer lahko izbiramo med različnimi proizvajalci in razponi kapacitet baterije. 

Če med vožnjo, še posebej ponoči, opazimo, da na cesto pred seboj ne vidimo tako, kot bi morali in da so pri tem žarometi nekoliko zatemnjeni oziroma niso tako svetli kot običajno, tedaj je čas, da preverimo avtomobilski akumulator.

V isti kategoriji:

COMMENTS