Nakup avtomobilskih LED luči H7 predstavlja dobro naložbo

Avtomobilske LED luči H7 ponujajo številne prednosti, med drugim neverjetno osvetlitev, energetsko učinkovitost, optično zmogljivost in vzdržljivost. Navadne žarnice v žarometih ne ponujajo toliko prednosti, so pa sicer povsem zadovoljiva izbira za vsakogar, ki ne želi svojega vozila dodatno nadgraditi in povečati svojo varnost v cestnem prometu.

Tiste voznike, katere  pa zanima nadgradnja svojega jeklenega konjička, pa morajo pri tem upoštevati določene dejavnike, če želijo z nadgrajenimi žarnicami doseči najboljše rezultate. Preberite si, ali je to prava izbira za vas.

Energetska učinkovitost žarnic s svetlečimi diodami

Avtomobilske LED luči H7 so izjemno učinkovite pri pretvarjanju električne energije v izhodno razsvetljavo. To pomeni, da je osvetlitev s temi žarnicami enaka kot pri drugih električnih virih svetlobe, le da pri tej osvetlitvi porabimo mnogo manj energije za pretvorbo.

Tehnologija žarnic s svetlečimi diodami nam ponuja kar za štirideset odstotkov manjšo porabo energije, kot jo porabijo Xenon HID žarnice. Prav tako žarnice s svetlečimi diodami ponujajo za kar šestdeset odstotkov manjšo porabo energije , kot jo porabijo halogenske žarnice. Vsekakor imajo avtomobilske LED luči H7 pozitiven vpliv na ekonomičnost porabe goriva.  

Dolga življenjska doba sijalk za glavno osvetlitev vozila

Poleg varčevanja z energijo imajo sijalke s svetlečimi diodami tudi daljšo življenjsko dobo v primerjavi z drugimi žarnicami v vozilu. Njihova življenjska doba traja kar dvajset tisoč ur, kar pomeni okoli osemsto trideset dni aktivne vožnje.

Življenjska doba je tako mnogo daljša od življenjske dobe halogenskih žarnic in Xenon HID žarnic. Nekoliko dražja naložba v sijalke s svetlečimi diodami se na dolgi rok zelo obrestuje, poleg tega pa je pomembno vedeti, da so te žarnice zelo trpežne in skorajda nepokvarljive.

Optična zmogljivost žarnic s svetlečimi diodami

Za razliko od drugih tehnologij razsvetljave, avtomobilske LED luči H7 omogočajo visoko stopnjo nadzora glede smeri svetlobnega snopa. Ta lastnost je koristna iz več razlogov; med prvimi je ta, da taki žarometi usmerjajo svetlobni izhod natančno tja, kjer ga najbolj potrebujejo, z namenom, da bi povečali vidljivost na cesti.

YouTube video

Drugi razlog je v tem, da je visoka optična natančnost tehnologije s svetlečimi diodami uporabna pri preprečevanju projekcije svetlobe pod visokim kotom nad tlemi. To pomeni, da med vožnjo ne bomo zasenčili drugih voznikov na cesti.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top