Kako izbrati primerno snežno frezo

Snežne freze so nepogrešljive naprave za hitro in učinkovito odstranjevanje snega s površin kot so dvorišča, dovozne poti ali pločniki. Namesto napornega dela z lopato vam snežna freza omogoča hitrejše in manj naporno čiščenje snega. Pri izbiri primerne snežne freze je pomembno upoštevati več faktorjev kot so količina in vrsta snega, teren, ki ga boste čistili, velikost površine in vaše individualne potrebe. Poleg tega je treba upoštevati tudi različne tipe snežnih frez ter njihove značilnosti kot so enostopenjske, dvostopenjske in tristopenjske, ki so na voljo v različnih širinah, višinah ter pogonskih sistemih (bencinski ali električni motor).

Snežna freza – vaš zanesljiv partner v boju proti zimskim nevšečnostim.

Enostopenjske, dvostopenjske ali tristopenjske snežne freze

Enostopenjske snežne freze so primerne za manjše količine in manj zahteven sneg, medtem ko so dvostopenjske bolj primerne za večje količine in zahtevnejše razmere. Tristopenjske snežne freze pa so najbolj zmogljive in primerne za zelo velike površine ter zahtevne snežne pogoje. Pri izbiri tudi upoštevajte pogonski sistem, ki je lahko bencinski ali električni.

Velikost površine, ki jo lahko obdela snežna freza

Za manjše površin, kot so prehodi, krajše dovozne poti, in manjša dvorišča, enostopenjske električne ali bencinske snežne freze ponujajo učinkovito čiščenje. Pri dovoznih poteh daljših od 20 metrov pa se priporoča izbira dvostopenjskih bencinskih snežnih frez.

Višina snega, ki jo lahko obdela snežna freza

Dvostopenjske bencinske snežne freze so primerne za višino snega do 40 centimetrov. Za sneg do 20 centimetrov so primerne enostopenjske električne in bencinske snežne freze. Pomembno je tudi upoštevati vrsto snega, saj ta vpliva na učinkovitost čiščenja.

Vrsta snega

Pri rahlem snegu so učinkovite enostopenjske snežne freze. Če pa se soočate z mokrim in zbitim snegom, je pomembno, da ima snežna freza tekač, ki preprečuje zamašitev cevi za odmetavanje. Nazobčani del na spodnjem delu pobiralnega pluga pa pomaga pri rezanju zbitih snežnih in ledenih grud.

YouTube video

Zagon snežne freze

Pri električnih snežnih frezah je zagon zelo preprost, saj začnete s čiščenjem samo z enostavnim pritiskom na stikalo. Kljub temu pa je treba pri električnih frezah upoštevati potrebo po vlečenju električnega podaljška, kar lahko omejuje gibljivost.

Zagon bencinskih snežnih frez

Za zagon bencinskih snežnih frez lahko izbirate med ročnim in električnim zagonom. Idealno pa je, če snežna freza ponuja kombinacijo obeh možnosti, kar olajša zagon in uporabo.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top