Učinkovit način za osvetljevanje zunanjosti naše hiše

Uporaba različnih zunanjih luči je postala zelo popularna pri mnogih lastnikih majhnih in velikih domov. Pri osvetljevanju zunanjost naše nepremičnine imamo na izbiro veliko količino raznih svetil. Zadnja leta pa vedno več ljudi uporablja LED reflektorje, saj porabijo zelo malo energije in ustvarijo močno svetlobo. Tako so idealni za povečanje varnosti in ustvarjanje funkcionalne svetlobe na delih naše nepremičnine, kjer to najbolj potrebujemo. LED tehnologija pa poskrbi, da se žarnice oziroma LED polprevodniki ne segrevajo med delovanjem. Vse to pa pomeni, da so omenjeni reflektorji primerni za uporabo s strani osebnih in poslovnih uporabnikov.

LED reflektorji imajo zelo dolgo življenjsko dobo

Napredek razvoja LED tehnologije je omogočil veliko novosti pri uporabi raznovrstnih svetil. Posebnost LED reflektorjev je, da ne uporabljajo klasičnih žarnic. Svetlobo ustvarjajo preko polprevodnikov, ki so izredno učinkoviti pri pretvorbi električne energije v svetlobo. Polprevodniki pa lahko delujejo zelo dolgo časa, saj imajo od 5x do 10x daljšo življenjsko dobo od navadnih halogenskih žarnic. Povprečni reflektor LED tako lahko deluje nekje do 50.000 ur. To pa pomeni, da zelo dolgo časa ne bo potreben vzdrževanja.

Povprečni reflektor LED tako lahko deluje nekje do 50.000 ur. To pa pomeni, da zelo dolgo časa ne bo potreben vzdrževanja

Svetila LED ne potrebujejo pogostega vzdrževanja

Pri uporabi katerihkoli LED svetil se lahko veselimo dejstva, da ne bodo potrebovali veliko vzdrževanja. Za to je zadolžena izredno dolga življenjska doba samih žarnic. Tako nam ne bo potrebno vedno znova zapravljati denar za nakup novih žarnic in jih neprestano menjati, ker so pregorele. LED reflektor se tako sčasoma sam odplača, kar je velika prednost, če jih uporabljamo več hkrati. Zaradi svoje bele in močne svetlobe, pa so primerni za povečanje varnosti pred nepridipravi.

LED reflektorji izgubijo zelo malo energije preko ustvarjanja toplote

Med delovanjem kateregakoli svetila se sprošča toplota. Ta toplota je neizkoriščena električna energija, ki zapušča samo svetilo. LED reflektorji pa so izredno učinkoviti, saj uspešno spremenijo do 90% vse porabljene električne energije v svetlobo. To tudi pomeni, da se med delovanjem zelo malo segrevajo in tako močno povečajo varnost otrok, živali in rastlin. Površine reflektorja se nikoli ni priporočljivo dotikati, vendar če se to nehote zgodi, je zelo majhna vrednost poškodbe oziroma opekline.

YouTube video

LED svetila so prijazna okolju

Klasična svetila vsebujejo razne elemente, ki so toksični za človeka in naravo. Reflektorji LED ne vsebujejo strupenih snovi, kot sta živo srebro in svinec. To jih naredi veliko bolj primerne za uporabo v vseh okoljih. Ko pa se izteče njihova življenjska doba, pa jih je možno skoraj v celoti reciklirati.

Velika prednost je tudi ta, da LED svetila lahko delujejo v vsakem okolju. Zaradi nizkega ustvarjanja svetlobe, pa so daleč najboljši način, da osvetlimo male, srednje in velike površine.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top