Rotacijska kosilnica za manjše vrtove

Vrtna opravila opravljamo v dneh, ko je temperatura nekoliko višja in ko je nekaj več sončnih žarkov. V tem času nas čaka tudi košnja trave. V povezavi s tem se postavlja zelo pogosto vprašanje, katera kosilnica je najbolj primerna za košenje določenega vrta. Na izbiro imamo kar nekaj možnosti, na primer ročno, električno, bencinsko, robotsko kosilnico ali vrtni traktor.

Lastniki nekoliko večjih vrtov se ponavadi odločajo za robotsko ali lažjo traktorsko kosilnico. Če imamo majhen vrt, je najbolje pri roki imeti rotacijsko kosilnico.
Rotacijska kosilnica se ponaša z nešteto prednostmi, ki jih bomo izpostavili v nadaljevanju.

Prednosti kosilnice za manjše vrtove

Večina ljudi ima doma manjše vrtove, zato je rotacijska kosilnica kot zanalašč primerna zanje. Sodobni proizvajalci na prodajne police postavljajo zelo zmogljive in ergonomske rotacijske kosilnice, ki zagotavljajo optimalno pokritost trate in odlične rezultate pri rezanju.

Rotacijska kosilnica se pohvali z instantnim delovanjem. To v praksi pomeni, da jo samo priključimo in lahko že začnemo s primerno košnjo naše zelenice. Med košnjo nas ne bo skrbelo, ali bo delala ali ne, prav tako tudi pri vžigu ne. Prav tako nam ne bo potrebno dolivati bencina in niti polniti baterije. Dovolj je že njena priključitev na električni tok in že lahko pričnemo z njenim vrhunskim delovanjem.

Sodobno oblikovane kosilnice

Sodobna rotacijska kosilnica je oblikovana tako, da nimamo prav nobene potrebe po obrezovalniku, ker lahko z njo kosimo tik ob robu. Zaradi njenih robnih česalnikov ob strani kosilnice travo namreč lahko obrežemo tik od zidovih in robovih. Naloga česalnika je, da nam pomaga poriniti travo do rezila. Posledično nam ni treba obrezovati trave po prav vsaki košnji.

YouTube video

Na prodajnih policah lahko zasledimo tudi take rotacijske kosilnice, ki se ponašajo z novo obliko svojega ročaja za ergonomijo in tudi za udobje. Ročaj je navzgor zavit in ima udoben in mehek oprijem. Prav tako nam omogoča enostavno nastavitev višine. Posledično imamo zagotovljen udoben nadzor in prileganje različno visokim uporabnikom.

Taka rotacijska kosilnica, ki smo jo opisali, se nahaja tudi na spletni prodajni polici ene od najbolj znanih trgovin, ki nam ponuja še druge izdelke, ki so namenjeni predvsem za naše dejavnosti na zelenicah.

Kvalitetne alkaten cevi za zalivanje vrta. Lahko jih kupite v kolutu ali na meter, odvisno od tega, kakšno količino alkaten cevi za zalivanje trate ali vrta bi potrebovali. Preberi več …

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top