Kako delujejo akumulatorske škarje za živo mejo?

Škarje za živo mejo  so vrtnarsko orodje, ki je v uporabi že več kot stoletje. Dejansko njihov izum sega v leto 1891. Nato so bile preko kabla povezane z elektriko. Od takrat so orodja posodobljena in služijo tako strokovnjakom kot posameznikom, ki želijo poskrbeti za zunanjost svojega doma, še posebej uporabne pa so prav akumulatorske škarje za živo mejo.

To orodje ima motor, ki poganja dve nazobčani rezili. Rezila v gibanju naprej in nazaj učinkovito in čisto režejo veje in rastline, vse pa napaja baterija, ki zagotavlja več ali manj avtonomijo. Hitrost gibanja lopatic in s tem hitrost reza je odvisna od moči naprave. Po drugi strani so škarje za živo mejo na baterijo, tako kot klasične škarje za živo mejo, naprava za rezanje. Zato je treba z njim ravnati previdno, da se izognemo nesrečam na vrtu .

Akumulatorske škarje za živo mejo so vrtnarsko orodje, ki omogočajo lažje vzdrževanje vrta.

Kako delujejo škarje za živo mejo na baterije?

Električni motor škarij za živo mejo poganja dve nazobčani in ostri rezili. Zobje so na vsakem rezilu razporejeni simetrično. V stiku s temi zobmi in med delovanjem škarje za živo mejo odrežejo veje rastlin. Pred uporabo tega stroja je potrebno preveriti njegovo stanje: ostrino rezil in nivo baterije. Poleg tega, ker je to rezalni stroj, primerjalni testi poudarjajo potrebo po uporabi osebne zaščitne opreme, kot je nošenje debelih rokavic za preprečevanje ureznin in zaščitnih očal za zaščito oči pred drobci lesa.

Prednosti uporabe akumulatorskih škarij za živo mejo

Akumulatorske škarje za živo mejo so vrtnarsko orodje, ki omogoča lažje vzdrževanje vrta za vse. Dejansko so testi in mnenja potrošnikov enotna: za uporabo tega izdelka ni potrebna velika mišična moč. Poleg tega škarje za živo mejo prihranijo čas in so ob primerni rabi zelo varne za uporabo. Koristne so predvsem za preprečevanje divje rasti vseh vrst živih mej, dreves in grmovnic.

YouTube video

Na ta način se izognete sosedskim težavam ali posegom na javne ceste. Ocene in preizkuševalci tudi poudarjajo, da najboljše škarje za živo mejo v smislu manevriranja ponujajo tudi možnost obrezovanja rastlin glede na želeno obliko. Zato so bistveno in izredno pomembno orodje, če želite ustvariti in vzdrževati svoj vrt.

Vsekakor ugotavljamo, da so škarje za živo mejo skorajda obvezne, v kolikor skrbimo za zelenico in imamo opravka z živo mejo. Ne samo, da jo obrežemo v relativno kratkem času, pač pa to storimo tudi zelo učinkovito in je celoten videz naravnost odličen.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top