Zakaj je laminat tako priljubljena talna obloga?

Tisti, k se profesionalno ukvarjajo s polaganjem različnih talnih oblog pravijo, da je laminat daleč najbolj priljubljena izbira številnih Slovencev. Zaradi svoje ugodne cene in prijaznega videza, ki naredi prostor še bolj domač, vse več ljudi laminat položi ne le v dnevni sobi in spalnici temveč tudi v drugih bivalnih prostorih, recimo v kuhinji ali pa celo na hodniku. Nekateri podjetniki se odločijo celo za uporabo te taline obloge v pisanih ali kakšnih drugih poslovnih prostorih. Družba Hotenjka, katere ponudbo si lahko ogledate na spletnem naslovu https://www.hotenjka.si/laminat, ponuja velik nabor raznoraznih oblog tako za privatne kot tudi poslovne prostore.

Laminat, ki ga prodaja Hotenjka, je različnih barv in vzorcev

Kot lahko vidite na zgornji spletni povezavi, ima omenjena trgovina na voljo izjemno široko paleto različnih vzorcev in barv. Poleg barvne raznolikosti, pa so na voljo tudi različne lesene osnove – od hrasta in bukve, do smreke, oreha in celo bora. Skratka, kupci so nad ponudbo zelo zadovoljni. Hkrati pa veselo povejo, kako zelo prijazni so prodajalci, ko jih povprašajo za kakšen nasvet.

Kakšne prednosti ima v primerjavi z drugimi talnimi oblogami?

Daleč največja prednost, ki jo ima laminat in jo uporabniki tudi najpogosteje izpostavijo, je njegova ugodna cena. Razlika je še posebej očitna, če ga primerjamo s parketom, ki velja za veliko dražjo izbiro, hkrati pa je parket tudi zelo izpostavljen morebitnim poškodbam. Kot je znano, se cena, ki jo odštejejo za laminat, giblje nekje med desetimi in petnajstimi evri za kvadratni meter. Za primerjavo, parket je lahko vsaj petkrat dražji.

laminat
Laminat izgleda odlično tudi v luksuznih prostih.

Druga lastnost, kjer ima laminat prednost pred konkurenčnimi materiali je vzdrževanje. Gre namreč za zelo vzdržljiv material, ki ga je potrebno le redno čistiti in skrbeti da ne pride do večjega polivanja s tekočinami. Po drugi strani je treba biti previden pri prelaganju pohištva, saj se lahko hitro zgodi, da se pod ob večjih udarcih poškoduje.

Kakšna je njegova zgradba?

Osrednji del te talne obloge predstavlja trda vlaknena plošča, ki ima izjemno gostoto, zaradi česar je laminat bolj trd in posledično tudi manj upogljiv. Na to sredico, ki jo s strokovnjaki imenujejo tudi HDF plošča, nato lahko dodamo povrhnjico z različnimi motivi. To pomeni, da omenjena talna obloga lahko dejansko spremeni svoj obraz in imitira tudi druge matirale. Uporabljamo jo lahko kot imitacijo kovine, kamna ali ploščic. Prav tako lahko glede na želje naročnika nanjo naslikamo kakšne drug, bolj nenavaden vzorec. Prav ta kameleonska lastnost mu daje še bolj vsestransko uporabnost.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top