Izberimo kakovostno jedilno mizo

Osrednji element v jedilnici ali kuhinji je jedilna miza. Pri opremljanju ali prenovi stanovanja pa se nam lahko zatakne pri vprašanju kakšno jedilno mizo izbrati. Jedilne mize so zelo različne, tako po funkcionalnosti, kot tudi po estetiki. Katere jedilne mize pridejo v poštev v posameznem primeru pa je odvisno predvsem od velikosti prostora in od stila opremljanja celotne hiše in njenih prostorov. Jedilne mize lahko izbiramo v pohištvenih salonih, pri mizarju, pa tudi po spletu, kjer je res velika izbira.

Zakaj ne bi imeli raztegljive jedilne mize?

Jedilne mize so lahko različnih materialov, velikosti, oblik in barv. Poznamo pa tudi raztegljive jedilne mize. Veliko ljudi želi imeti veliko jedilno mizo, da lahko na kosilo ali večerjo povabijo tudi sorodnike in prijatelje. A zatakne se pri velikosti prostora, kamor moramo jedilno mizo postaviti. Za veliko jedilno mizo potrebujemo tudi dovolj velik prostor, da se lahko vsi nemoteno gibajo okrog mize. Poleg jedilne mize, moramo upoštevati tudi prostor, ki ga zasedejo stoli.

Mize iz naravnih materialov

Trenutno so najbolj priljubljene mize iz naravnih materialov, predvsem naravnega izgleda lesa. Te dajejo prostoru toplino, udobje in občutek domačnosti. Obratno pa nudijo mize iz stekla ali umetnih materialov občutek višje vrednosti in estetike, manj pa domačnosti. Katera od jedilnih miz bo prišla v poštev za naš prostor, pa je odvisno predvsem od okusa.

Upoštevajmo velikost prostora

Če si želimo velike jedilne mize, pa si tega zaradi prostora ne moremo privoščiti, je rešitev raztegljiva miza. Tako lahko imamo veliko mizo, le kadar jo res potrebujemo. Obstajajo tudi jedilne mize, ki jih lahko dvakrat raztegneš (npr. pri prvi stopnji za 40 cm, pri drugi stopnji pa za kar 80 cm). Tako lahko prilagajamo velikost mize dejanskemu številu gostov, ki jih povabimo k nam.

YouTube video

Pri izbiri jedilne mize moramo upoštevati tudi naš proračun, saj se mize gibajo od sto evrov pa do nekaj tisoč evrov. Vsekakor pa je vredno dati kakšen evro več v jedilno mizo, za katero se zbira cela družina in katera je temelj druženja v naši hiši.

Ste izbrali jedilno mizo, ki najlepše dopolnjuje vaš jedilni prostor, radi pa bi posodobili svojo kuhinjo in ji dodali estetski pečat? Kuhinjske obloge iz naravnega kamna so odlična izbira za vas! Preberite več v članku na povezavi.

Imate majhno dnevno sobo in imate težave pri izbiri sedežne garniture? Rešitev so dvosedi. Več o njih si lahko preberete s klikom na povezavo.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top