Lep in funkcionalen kavč

Lep in funkcionalen kavč

Med vsemi kosi pohištva, ki jih imate postavljene v svojih stanovanjih ali kje drugje, je kavč verjetno eden od najpomembnejših. Če izberete ustreznega, potem ta lahko poskrbi za občutek topline in domačnosti, obenem pa zelo polepša prostor. Nekateri ljudje pa imajo zaradi svojega majhnega prostora kar težave pri izbiri kavča, saj si res ne morejo privoščiti kaj velikega. Za manjše prostore so najbolj primerni kar dvosedi.

V današnjem prispevku bomo izbiri kavča namenili prav posebno pozornost. Povedali vam bomo, na kaj vse morate biti še posebej pozorni, preden se odločite za nakup tako pomembnega pohištva. Zapomnite si vse navedene nasvete. Zagotavljamo vam, da si boste kupili kavč, o katerem ste vedno samo sanjali.

Prostor, velikost in material

Preden greste nakupovat kavč, se doma še enkrat sprehodite po prostoru, kamor ga nameravate postaviti. Še enkrat previdno in natančno izmerite površino. Ne pozabite zraven prišteti še prostor za noge in prehod. Če imate v mislih nakup večjega kavča, potem morate nujno izmeriti še prostor med vrati, da ga boste sploh lahko spravili na želeno mesto. Morda pa vam bodo zadostovali že dvosedi, sploh če ste imetniki manjših stanovanj.

Dvosedi

Velikost kavča morate vsekakor določiti glede na velikost sobe. Če imate torej zelo majhno sobo, potem v poštev pridejo damo dvosedi. Lahko izbirate med takimi, ki imajo noge. Na ta način bo vaš prostor deloval veliko bolj zračno in odprto.
Pomembno je tudi to, da kupite kakovosten kavč. Če imate doma še majhne otroke, potem vam nikakor ne priporočamo, da posegate po kavčih iz usnja. Raje izberite takega, ki ga boste lahko z lahkoto očistili in bo tako vedno, znova in spet deloval, kot da je nov. Priporočamo vam, da si omislite takega, ki bo iz pralnega materiala.

Nekateri kavči so narejeni tako, da se z njih lahko odstrani prevleka, ki jo lahko operete. Na trgu pa se lahko dobi tudi posebne elastične prevleke, ki so namenjene za opremljanje kavčev vseh vrst.

Funkcionalnost in dizajn

Pred nakupom si postavite še eno pomembno vprašanje. Vprašajte se za kakšne namene boste uporabljali kavč. Morda ste v stanovanju sami in bi vam dvosedi že povsem zadostovali. Morda pa si želite tak kavč, na katerem bi tudi spali. Trg za vas ponuja oboje.

https://www.youtube.com/watch?v=y2DPIFRID6U

Pri izbiri pravega kavča za vas pazite tudi na dizajn. Poskrbite, da se bo ta popolnoma ujemal z vašo opremo prostora.

V isti kategoriji:

COMMENTS