Učinkovito upravljanje z odpadno hrano

Novejše tehnologije upravljanja s hrano omogočajo lastnikom in vodjam hotelov, restavracij, živilskih trgovin, univerz, zaporov in drugih inštitucij ter podjetij, da zmanjšajo količino proizvedenih organskih odpadkov. Z uporabo dehidratorja živilskih odpadkov je možno zmanjšati količino odpadne hrane za do 80% ali več. Deluje tako, da uporablja drobilce in grelce, ki odpadno hrano posušijo in zdrobijo. Končni rezultat je veliko manjša izstopna količina organskega materiala, ki ga je lažje odvreči. Ker pa ostanki niso vlažni, je tudi delo z njimi veliko bolj higienično in varno.

Dehidrator hrane je kompaktna naprava

Velika prednost dehidratorjev hrane je njihova majhna velikost. Brez težav jih postavimo v delovni prostor, kot so pomivalnice, kot tudi drugam, kjer se zbirajo odpadki hrane. Naprava je sestavljena tako, da jo je mogoče uporabljati brez težav. Spredaj se nahaja velika odprtina za polnjenje, kamor uporabnik vnese odpadno hrano. Zaradi močnih drobilcev je mogoče v napravo tudi položiti manjše kosti, meso, krompir, ostanke rib ipd. 

Dehidrator hrane je kompaktna naprava
Moderni dehidratorji so opremljeni z močnim samočistilnim sistemom

Zaradi svoje kompaktnosti lahko dehidrator premestimo v drug prostor, če se po tem pojavi potreba. Vse, kar potrebuje za delovanje je električna energije in dostop do vode. Napeljavo do vode potrebuje zato, da se lahko po vsaki uporabi primerno očisti. Tako ni možnosti, da se znotraj naprave pričnejo nabirati vlaga, bakterije in druga nesnaga.

Samodejno čiščenje in računalniško vodenje

Uporaba dehidratorjev odpadne hrane je vedno bolj popularna, zaradi njihovih številnih funkcij in priročnosti. Novejši modeli imajo vgrajeno računalniško vodenje. Omogoča nam, da samo napravo upravljamo preko računalniške postaje, kar je lahko v nekaterih primerih zelo priročno.

YouTube video
Video: Prikaz delovanja SBM dehidratorja

Moderni dehidratorji so tudi opremljeni z močnim samočistilnim sistemom. Ta skrbi za odstranjevanje umazanije iz notranjosti same naprave, kot so mast, ostanki hrane, vlaga ipd. Napravo je tako možno uporabljati zelo dolgo časa, preden jo je potrebno odklopiti in servisirati.

Visoka kapaciteta polnjenja odpadne hrane

Vodenje kuhinje vedno zahteva dobro organiziranost številnih elementov. Pri tem igrajo pomembno vlogo sistemi za pomivanje in odstranjevanje smeti. Z uporabo dehidratorja bomo zagotovili, da lahko vso odpadno hrano hitro spremimo v bolj primerno biomaso, katero lahko učinkovito odstranimo iz kuhinje. 

Tudi manjši dehidratorji imajo kapaciteto polnjenja 40 kg, kar je zelo primerno za manj in bolj zaposlene kuhinje. Naprava uporablja tudi nove tehnologije ekonomične porabe vode in elektrike. Tako ne bo predstavljala velik strošek pri vsakodnevni uporabi.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top