Kvalitetne cevi za zalivanje

Cevi za distribucijo vode na različnih kmetijskih in vrtnih površinah so ob vsaki uporabi pod velikim pritiskom. Tako se lahko hitro opazijo razpoke, deformacije in druge poškodbe. Pri tem pa hitro izgubimo veliko vode, če napak ne opazimo in odpravimo. To je še posebej pomembno pri namakalnih sistemih, saj lahko zaradi napak v zalivalnem mehanizmu pride do poškodb rastlin, kot tudi izgube vode. Srečo obstaja odlična rešitev, ki je poznana kot alkaten cevi. Te cevi so narejene iz močnega in fleksibilnega materiala, ki je primeren za distribucijo vode v vseh okoljih.

Alkaten cevi
Alkaten cevi predstavljajo cenovno ugodno rešitev za mnoge industrije.

Polieten je odličen material

Polieten je zvrst termo-plastike, ki se uporablja za mnoga opravila v industrijskem svetu. PE100 pa je posebna vrsta omenjene plastike, ki je izredno močna. Cevem, ki so narejene iz omenjenega materiala, pa pravimo tudi alkaten cevi. Uporabljajo jih vrtnarji, kmetovalci in obrtniki za mnoga opravila. Zelo uporabne pa so za namakalne in sisteme za distribucijo vode. Temu je tako, saj so izredno vzdržljive in fleksibilne. To pa omogoča brez težavno namestitev, kot tudi dolgo življenjsko dobo.

YouTube video

Cenovno ugodna rešitev za zalivanje

Alkaten cevi predstavljajo cenovno ugodno rešitev za mnoge industrije. Najbolj izpostavljeno pa je ravno kmetijstvo, saj so omenjene cevi ugodne za nakup ter izredno vzdržljive. To pa jih naredi primerne za namestitev na in pod zemljo, kjer lahko prenašajo majhne in tudi velike količine vode za zalivanje. Sama cev lahko brez težav vzdrži večletno uporabo, brez potrebe po zamenjavi. To pa nam zniža stroške vzdrževanja našega zalivalnega sistema.

Cev z dolgo življenjsko dobo

Dejstvo je, da voda pusti neko vrsto škode na vsakem materialu s katerim je dolgo v stiku. S tem je mišljeno to, da voda sčasoma pusti deformacije znotraj cevi po kateri potuje. To pa povzroči razpoke, korozijo in druge poškodbe, ki so zelo nezaželene. PE100 oziroma alkaten cevi pa nimajo omenjenih slabosti. Seveda se lahko, tako kot vsak material, sčasoma obrabijo, vendar je njihova življenjska doba izredno dolga. To pa naredi omenjene cevi odlične za uporabo na vrtu in drugih okoljih, ker potrebujemo velike količine vode.

Preberite naslednji članek: Učinkovit način za osvetljevanje zunanjosti naše hiše

V zadnjih letih vedno več ljudi uporablja LED-reflektorje, saj porabijo zelo malo energije in ustvarjajo močno svetlobo. Led delovna svetila odlikuje visoka kvaliteta svetlobe, majhna poraba in dolga življenjska doba.

Zglobi, ki ne prepuščajo vode

Pri vzpostavitvi namakalnega sistema je zelo verjetno, da bomo potrebovali enega ali več zglobov, ki bodo povezovali cevi. Pri teh pa je vedno velika nevarnost, da pride do puščanja vode. Alkaten cevi zelo dobro tesnijo v kombinaciji z določenimi zglobi. Tako se izognemo nevarnosti, da bi izgubljali dragoceno vodo tam, kjer jo najbolj potrebujemo.

Odlično opremo za vrtnarjenje lahko najdemo na spletni strani od podjetja AB d.o.o. Na omenjeni strani pa lahko tudi zasledimo odlično ponudbo kosilnic, vzdrževalnih strojev, gnojil in druge opreme za velike in male kmetovalce.

Preberite si še naslednji članek: Plastični zaboji za vsestransko uporabo

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top