Cevni grelec je med električnimi grelci najpogosteje uporabljen

Ali ste kdaj pomislili, na kakšen način vaš pralni stroj segreva vodo na določeno temperaturo? Logično je, da mora imeti za ogrevanje vode vgrajeno primerno ogrevalno telo oziroma električni grelec. A pralni stroj ni edini aparat, v katerem boste našli električni grelec. V bistvu so to ena od najbolj široko uporabnih grelnih teles, ki jih srečamo tudi v različnih vejah industrije in storitvenih dejavnostih.

Med električnimi grelci je cevni grelec med najpogosteje uporabljenimi. Ker nam je na voljo v različnih oblikah in dimenzijah, ga uporabljamo za ogrevanje zraka, tekočine in olja, pri čemer je ključnega pomena tudi njegova nazivna moč.

Za cevni grelec je značilna grelna tuljava v obliki cevi

Že samo ime pove, da je cevni grelec oblike cevi. Ta cev je v bistvu grelna tuljava, ki jo je mogoče ukriviti v najrazličnejše oblike. Izdelana je iz nerjavečega materiala, kadar pa gre za segrevanje pri višjih temperaturah, pa iz inkoloja. Okoli tuljave je zunanji ovoj oziroma plašč, ki ščiti grelec pred fizičnimi napetostmi in poškodbami. Od njega je odvisna tudi učinkovit prenos toplote na ogrevani medij.

cevni grelci
Potopni, zračni in oljni grelci spadajo med cevne grelce, uporabljajo pa se za različne namene.

Poleg tega, da je cevni grelec različnih oblik in dimenzij, pa ima tudi različno nazivno moč oziroma zmogljivost. Ta je ključni dejavnik, ki določa sposobnost grelne tuljave za ogrevanje določene zmesi, kot je na primer tekočina, zrak ali pa trdna snov. Ne glede na to, kaj segrevamo s cevni grelcem, pa je ključnega pomena, da je grelna tuljava izdelana iz najkakovostnejših materialov.

Poiščite cevni grelec, ki bo zadovoljil vaše potrebe in želje

Med cevne grelce uvrščamo potopne, zračne in oljne grelce. Zato je pri izbiri najbolj primernega cevnega grelca ključnega pomena, da veste, kaj nameravate z njim segrevati. Od tega ni odvisna zgolj izbira primerne vrste, ampak tudi oblika, dimenzije, nazivna moč in še marsikaj drugega.

Če vam je področje električnih grelcev tuje, je pri izbiri cevnega grelca najbolje poiskati pomoč izkušenega strokovnjaka. Z dolgoletnimi izkušnjami vam bo primerno svetoval in na podlag vaših želja izdelal cevni grelec po meri. Ta vam bo omogočal optimalno delovanje in bo v celoti zadovoljil vašim potrebam.

Poiščite pravi cevni grelec za vaš dom, ali pa si ga naročite po naročilu. Samo na https://elektromehanika-hozic.si/

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top