SSL certifikati v dveh glavnih kategorijah

SSL certifikati so protokoli v obliki potrdila, ki jih je mogoče namestiti v povezavi s katero koli gostujočo domeno. Te protokole ponuja tudi hrvaški hosting z namenom, da bi svojim uporabnikom oziroma lastnikom gostujoče spletne strani nudil izboljšano varnost spletnega mesta. Hrvaški ponudnik spletnega gostovanja ponuja nameščanje varnostnih protokolov na gostiteljskem strežniku, kjer šifrira komunikacije v medmrežju.

Hrvaški hosting oziroma gostitelj domene svojim uporabnikom ponuja poseben ključ, imenovan CSR, ki predstavlja zahtevo za podpisovanje potrdil. CSR ključ je integriran v SSL certifikat, kjer preverja domeno in njeno uporabo. Nato gostitelj domene namesti varnostni protokol v gostiteljski strežnik, ki se kasneje samodejno posodablja in ščiti povezano domeno. V nadaljevanju opisujemo dve glavni kategoriji varnostnih protokolov, ki ju ponuja hrvaški hosting.

Preverjanje domene z varnostnim potrdilom Wildcard  

S SSL certifikati Wildcard lahko uporabniki zavarujejo osnovno domeno in hkrati vse poddomene na določeni spletni strani. Ti varnostni protokoli za zaščito domen so namenjeni varovanju spletnih strani s HTTPS, vendar pa jih je mogoče uporabiti tudi na drugih aplikacijah. V primerjavi s klasičnimi protokoli je lahko Wildcard varnostno potrdilo cenejše in bolj priročno kot potrdila, ki varujejo vsako poddomeno posebej.

Ker varnostni protokoli Wildcard ščitijo enkripcijo HTTPS, na podlagi katere spletni brskalnik razvršča rezultate iskanja, bodo ta potrdila poskrbela za verodostojnost in pristnost domene in varnost podatkov na določeni spletni strani. Hrvaški ponudnik spletnega gostovanja svojim uporabnikom nudi aktivacijo varnostnega protokola v enem dnevu, ko prične s postopkom nameščanja zaščite za osnovno domeno in vse poddomene na določeni spletni strani.

Razširjeni varnostni protokoli EV za največja podjetja

Razširjeni varnostni protokoli in potrdila so najvarnejši izmed vseh protokolov za zaščito domen in spletnih strani. Da bi določeno podjetje pridobilo to potrdilo, mora iti skozi najstrožje postopke preverjanja. Hrvaški hosting preveri vlogo podjetja preko razpoložljivih registrov, potrditev fizične lokacije podjetja, telefonskih klicev in drugih postopkov.  

YouTube video

Postopki preverjanja, ki jih hrvaški hosting izvede pred nameščanjem varnostnega protokola,  so pomembni tudi za potrošnike in obiskovalce spletne strani. Ko obiskovalci spletne strani vidijo, da spletno mesto uporablja razširjeni varnostni protokol, podjetju avtomatično zaupajo in zato na njihovi spletni strani lažje izvršijo določeno transakcijo. Podjetje za hrvaški hosting, dostopen na spletni strani infonet.hr, nudi razširjene SSL certifikate EV, z garancijo izdajatelja Thawte.

.HR domena je na voljo že od 1993 in je prava izbira za vse ki poslujejo na hrvaškem trgu ali pa imajo registrirano podjetje na Hrvaškem. Preberi več …

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top