Zakaj potrebujemo več kot eno domeno?

Dandanes ima že skoraj vsako podjetja vsaj eno domeno. Pod njo predstavlja svoje produkte in storitve celotnemu svetu. Vendar lahko včasih zasledimo, da ima nekdo dve domeni, ki jih uporablja. Zakaj je temu tako? Razlogov je lahko veliko, vendar je dejstvo, da včasih potrebujemo več spletnih strani, ki uporabljajo različna imena. Tako lažje razdrobimo svoje poslovanje ali pa izpostavljamo produkte na čisto svoje spletni strani. Poglejmo si zakaj bi to lahko potrebovali dve domeni in kaj so največje prednosti.

Kako registriram domeno?

Preden začnemo govoriti o uporabi več domen, si poglejmo kako jih registriramo. Domeno  lahko kupimo na spletu pri različnih registrarjih in ponudnikih spletnega gostovanja.

  • Spletni registrarji

Tukaj lahko opravimo nakup za domeni, ki jih potrebujemo, ne glede na to kje na svetu se nahajamo. Večinoma smo omejeni samo na storitev nakupa in osnovne podpore.

  • Ponudniki spletnega gostovanja

Ponudniki spletnega gostovanja so načeloma najboljši kraj, kjer lahko opravimo nakup domene. Temu je večinoma tako, saj nam nudijo profesionalno pomoč s strežnikom, kot tudi z težavami, ki lahko nastanejo ob uporabi domene.

Glavna in izpostavljena spletna stran

Poleg glavne spletni strani lahko, če imamo dve domeni, izpostavimo tudi prodajno stran. Tako lahko lažje pokažemo svoje produkte in storitve, ki so znižani, novi, ali pa jih želimo prikazati v posebni luči. Nekaj izmed idej zaradi katerih bi potrebovali dve domeni so:

  • Glavna in prodajna spletna stran sta različni

To nam lahko omogoča večjo konverzijo in nakup, saj se na drugi spletni strani osredotočimo samo na prodajo.

YouTube video
  • Glavna in zaposlitvena spletna stran

Če naše podjetje potrebuje nov kader, lahko prav zaradi tega potrebujemo dve domeni. Eno namenimo izključno za spletno stran, ki nas bo prikazovala v najboljši luči.

  • Glavna in outlet spletna stran

Izdelki v akciji, znižanja ali razprodaja zaloge lahko uporabljajo svoji domeni. Tako bomo stvari lažje prodali, saj bodo na svojem posebnem mestu, ki bo našim kupcem poznano.

Vzdrževanje več spletnih strani

Dve domeni pomenita, da bomo potrebovali vsaj dve spletne strani. Morda se sliši, da je to veliko več dela, vendar v resnici ni. Če naredimo načrt in se osredotočimo na drugo spletno stran, njene produkte in storitve, bomo imeli minimalno več dela. Obenem pa bo konverzija kupcev veliko večja in se bomo lahko osredotočili na rast našega podjetja.

Vas zanima kateri je najboljši hrvaški hosting za vašo spletno stran? Potem si s klikom na povezavo preberite članek na to temo.

Spletno oglaševanje je širok pojem, ki označuje precej različnih načinov, pristopov, medijev … V večini primerov pa vsi načini spletnega oglaševanja niso primerni za vsako vrsto posla. Preberite več …

Izdelava spletnih trgovin v Magento. Magento je ena izmed najzmogljivejših platform, ki poganja kar 30 % vseh spletnih trgovin. Namenjena je večjim spletnim trgovinam, saj se ne boji velikih številk. Preberi več …

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top