Domenska končnica net predstavlja besedo network

Pojma domena in domenska končnica sta vam najverjetneje že poznana. Še toliko bolj pa, če imate v lasti spletno stran ali spletno trgovino. Še preden ste si izdelali svojo spletno stran, ste morali med drugim poskrbeti tudi za registracijo domene. V tem primeru ste morali izbrati ime za domeno in končnico za domeno.

Med bolj priljubljenimi je zagotovo net domena. Domenska končnica .net se mnogim zdi celo boljša oziroma bolj naravna izbira v primerjavi tudi z zelo priljubljeno .com domensko končnico. Gre namreč za vrsto domene, ki predstavlja besedo network. Splet oziroma internet pa predstavlja ravno slednje, torej eno veliko omrežje. Če torej del tega omrežja želimo postati še sami, je .net domena zagotovo več kot odlična izbira.

Zanesljiva izbira za vašo spletno prisotnost – .NET domena.

.net domena kot odlična naložba

Med drugim tudi domena .net lahko predstavlja izvrstno naložbo. Večina ljudi se sicer odloča za .com ali v primeru naših spletnih strani za domeno .si. Kljub temu pa se lahko v številnih primerih domena .net izkaže za povsem na mestu.

Omenjena domena je generična domena, ki se je na trgu pojavila že daljnega leta 1985. Sama končnica je torej izpeljana iz angleščine – beseda network. Najprej so jo večinoma uporabljali v podjetjih, ki so se ukvarjala s spletnimi tehnologijami. Vemo pa, da za njeno registracijo pravzaprav nikoli niso obstajale posebne omejitve, jo že precej dolgo časa množično registrirajo najrazličnejši profili podjetij, prav tako tudi posamezniki za najrazličnejše namene.

Mnogi net domeno označujejo kot za odlično alternativo končnici .com.

Dobrodošla net domena

Seveda je v prvi vrsti ključnega pomena, da veste, kdaj oziroma v katerih situacijah se je najpametneje odločiti za domensko končnico .net. Odločitev za omenjeno domeno je na primer na mestu, kadar se odločamo na svoji spletni strani predstavljati spletne tehnologije ali storitve. Gre namreč za domeno, ki torej prihaja iz besede network, ki pomeni omrežje.

YouTube video

Spletni mojstri pogosto trdijo, da je .com domena vedno prva izbira, a pogosto to preprosto ni izvedljivo. Ravno zaradi izjemne priljubljenosti omenjene končnice za domeno, je veliko .com domen že zdavnaj registriranih. To pa seveda pomeni, da je precej težko pridobiti dobro ime domene.

Sicer pa je net domena lahko izvrstna izbira za spletne projekte v našem jeziku.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top