Koristni nasveti pri izbiri ponudnika spletnega gostovanja

Koristni nasveti pri izbiri ponudnika spletnega gostovanja

Slej ko prej si boste morda tudi vi želeli postaviti svojo spletno stran. Stvar pa vendarle ni tako zelo preprosta, kot je videti na prvi pogled. Za spletno gostovanje boste najprej nujno potrebovali lastno domeno, ki jo boste morali najprej registrirati. 

Ker je spletna domena osrednje jedro vaše spletne identitete, mora biti še toliko skrbneje izbrana. Gre namreč za spletni naslov, kamor usmerjate svoje poslovne partnerje, stranke, prijatelje, znance in druge spletne uporabnike. Domena je torej izjemno močno orodje, tako za posameznike kot tudi za podjetja. 

Izbira ponudnika spletnega gostovanja 

Pri izdelavi spletne strani torej ključno vlogo igra tudi spletno gostovanje. Pri nas je več kot 20 različnih ponudnikov spletnega gostovanja. Vsak med njimi vas bo želel prepričati, da je najboljši za vas. Ravno zato je še toliko verjetneje, da se boste odločili za neustrezno gostovanje na spletu. A če boste pred izbiro imeli nekaj osnovnega znanja, potem praviloma s tem ne bi smeli imeti težav. 

Najsodobnejša oblika gostovanja na spletu temelji na SSD diskovnih poljih. Ti so odgovorni za to, da vaša spletna stran ali pa trgovina deluje tudi do petkrat hitreje. Ne nazadnje to odlično vpliva tudi na samo uporabniško izkušnjo. Ker se bo vaša spletna stran zato hitreje nalagala, bo posledično uvrščena višje v Googlov iskalnik

Gostovanje spletnih strani v tujini in pri nas 

Pogosto pravijo, da je spletno gostovanje v tujini ugodnejše kot pri nas. Temu v resnici ni tako, saj so v tujini pri registraciji mogoči različni problemi, največkrat pa se domene prodaja prvo leto po neverjetno nizkih cenah, potem pa je podaljšanje potrebno plačati z nekajkratnikom osnovne cene. Tako se vam na koncu številke več ne izidejo. Prav tako strežniki, ki so locirani pri nas, prinašajo številne prednosti. Vaša spletna stran se bo hitreje naložila, narejena bo tudi lokalna optimizacija in ne nazadnje podpora bo na voljo tudi v našem jeziku, računi za podjetja pa izdani v pregledni obliki, da jih lahko brez težav posredujete v računovodstvo.

Paketi spletnega gostovanja 

Za spletno gostovanje vsak ponudnik sestavi svoje pakete. Večina med njimi ponuja tri ali štiri različne pakete. Na ta način lahko zase lažje izberete ustreznejšega. Pri izbiri boste morali biti predvsem pozorni na štiri zadeve. 

Bodite pozorni na količino prostora, ki vam ga izbrani paket za spletno gostovanje ponuja. Pomembna je tudi količina spletnega prometa, število poštnih in FTP predalov in ne nazadnje še nekatere dodatne storitve, kot so na primer antispam zaščita, antivirusna zaščita in izdelava rezervnih kopij. 

V isti kategoriji:

COMMENTS