Vpliv kolagena na zunanje in notranje delovanje telesa

Kolagen je glavna beljakovina v našem veznem tkivu. Predstavlja kar 30 % beljakovin v celem telesu in deluje kot neke vrste cement, saj naše telo drži skupaj. Ima ključno vlogo pri zagotavljanju prožnosti ter obnavljanju kože. Za hitrejšo ter močnejšo rast ga potrebujejo tudi naši lasje ter nohti. 

Sicer pa obstajata dve vrsti kolagena. Med seboj se razlikujeta po svojem izvoru. Prva vrsta je ribji kolagen, druga pa goveji. Kolagena rastlinskega izvora še niso odkrili. Ta bi bil namreč vegansko sprejemljiv. 

Vpliv staranja na prisotnost kolagena v telesu 

S staranjem se nastanjanje kolagena v našem telesu upočasni. Vsako leto naj bi se njegovo nastajanje upočasnilo za 1 %. Upadanje kolagena je najbolj vidno na strukturi vaše kože. Pri tem zlasti mislimo na pojav prvih gub. Te se z leti še poglabljajo, nastaja celulit, strije, bolečine v sklepih ter podobno. Pomanjkanje kolagena se zelo dobro pokaže tudi v lomljivih in krhkih laseh ter nohtih. 

YouTube video

Pomanjkanje kolagena se kaže tudi na mestih, ki našim očem niso vidna v določenem trenutku. Naš sistem je oslabljen, imamo slab spomin, povišan holesterol, nihanje sladkorja v telesu, višanje krvnega tlaka, povečevanje telesne teže, veliko slabša fizična vzdržljivost ter podobno. 

Ključne prednosti kolagena 

Za kolagen pogosto pravimo, da je anti age prehransko nadomestilo. Z rednim uživanjem lahko v veliki meri poskrbite za zdrav videz svoje kože. Ta pa je vsekakor izjemno pomembna za mlajši videz. Kolagen je prav tako odlično orožje v boju proti strijam ter celulitu. Koža se namreč z večjo količno kolagena krepi. 

Kolagen je iz 18 aminokislin, med katerimi je prisoten tudi glicerin. Ta je odlično sredstvo za jetra. Pomaga namreč iz telesa predelati ter odstranjevati pesticide. Z rednim uživanjem kolagena boste dobro poskrbeli še za globlji spanec. 

Kolagen dobro uravnava apetit. Po njegovem zaužitju boste imeli dlje časa občutek, da ste siti. Na splošno izboljšuje počutje, blagodejno vpliva na hormone, na prebavo in prebavni sistem. Podpira tudi zdravilno funkcijo ščitnice ter izravnava neravnovesje stresnega hormona oziroma kortizola. 

V obliki prehranskega dopolnila vam je kolagen na voljo tudi v spletni prodajalni, kjer si boste zagotovili kakovosten in cenovno dostopnejši nakup. 

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top