Nakup domene za razvijajočo se Hrvaško regijo

Nakup domene za razvijajočo se Hrvaško regijo

Zadnja leta se območje Balkana izredno hitro razvija. Temu je do velike mere prispevala tehnološka razvitost poslovanja preko spleta in drugih panog. Trenutno mnogo podjetij širi svoje poslovanje na Hrvaško, saj ima izreden potencial. Za to pa bomo potrebovali primerno lokalno HR domeno, katere cena se lahko razlikuje glede na različne dejavnike. V vsakem primer je investiranje časa in sredstev v vzpostavitve spletne prisotnosti v Hrvaški regiji dobra naložba. Pomembno pa je, da se zavedamo različnih omejitev in pravil, ki jih moramo upoštevati pri registraciji HR domene.

Zaupanja vredna domena

V svetu domen je pomembno zaupanje. S tem je mišljeno to, da spletni brskalniki zaupajo domeni, saj se je skozi čas izkazala za zaupanja vredno. HR domena obstaja že od leta 1993, kar pomeni, da jo je skozi čas uporabljalo mnogo podjetij, posameznikov in vladnih ustanov. 

HR domena in njena cena je odvisna od vrste, saj poznamo .HR, kot tudi .COM.HR končnici. Na spletni strani www.studio4web.com lahko zakupimo obe vrste domene, kot tudi gostovanje za našo spletno stran.

.HR domena in pravila pri registraciji

Pri registraciji katerekoli domene vrhovne ravni oziroma končnice, moramo upoštevati vnaprej določena pravila. Neglede na ceno HR domene so pravila enaka za vse uporabnike. Ta pa so:

  • Največje število znakov je 65
  • Najmanjše število znakov je 3
  • Sama domena se ne sme začeti ali končati z vezaji
  • V imenu se ne smejo nahajati presledki
  • Možna je uporaba črk, številk in vezajev

Vsa ta pravila so bile narejena z namenom ohranjanja večjega redu na spletu. Kljub omenjenim pravilom imamo še vedno ogromno različnih možnih kombinacij imen za .HR ali .HR.COM končnici.

Kaj potrebujemo za registracijo domene?

CARNET je vrhovni registrar za dodeljevanje .HR ter .HR.COM domen. Obenem pa določa pravila za registracijo ter druge lastnosti domačih domen. Za domače prebivalce Hrvaške, je cena HR domene brezplačna. Za vse poslovne in fizične subjekte iz tujine, pa so omenjene domene plačljive. Za registracijo za fizične osebe potrebujemo OIB številke. Pravne osebe pa bodo potrebovale DDV številko ter registrirano podjetje na območju Evropske unije.

Cena HR domene

HR domene so malo dražje za kupce iz drugih Evropskih držav. Temu je tako, saj nam ponudnik spletnih storitev pripravi vso potrebno dokumentacijo za registracijo. Tako ne potrebujemo odpirati podjetja na Hrvaškem in se ukvarjati z birokracijo. Tako je cena HR domene malo večja investicija, vendar se ta hitro sama odplača. Hrvaški trg ima izreden potencial za ponujanje različnih produktov in storitev velikemu številu ljudi. Tako je to odlična priložnost za izkušene in nove podjetnike, da ponudijo svoje storitve Hrvaški publiki.

V isti kategoriji:

COMMENTS