Ko potrebujemo pomoč s trdim diskom na računalniku

Ko potrebujemo pomoč s trdim diskom na računalniku

V današnjem digitalnem svetu imamo vedno več dragocenih podatkov shranjenih na računalniku. To pomeni, da naše slike, videi, filmi ter druge dragocene datoteke lahko izgubimo, če se pokvari trdi disk. Za podjetja pa obstaja enaka težava, saj lahko izgubijo finančna poročila, podatkovne baze ter druge pomembne podatke. Da poiščemo pomoč, lahko pregledamo splet z ključnimi besedami reševanje podatkov iz diska cena. Poglejmo si katere so najbolj pogoste okvare diska in kako lahko poiščemo pomoč.

Kako deluje trdi disk?

Trdi disk uživa izjemno popularnost že več desetletij. So zanesljivi in se redkokdaj pokvarijo. Delujejo tako, da na svoje magnetne plošče zapišejo podatke in jih z njih tudi preberejo. Ta tehnologija je zelo napredovala in je dandanes bolj zanesljiva kot kadarkoli prej. Seveda se pa lahko zgodijo nepričakovane težave, ki pokvarijo trdi disk in nam preprečijo dostop do naših podatkov.

Zakaj nimamo dostopa do naših podatkov?

Ko prižgemo računalnik in se operacijski sistem noče naložiti, ne moremo dostopiti do naših podatkov. To se lahko zgodi zaradi mnogih različnih dejavnikov. Običajno je zaradi logične ali strojne napake.

  • Logične napake

Zgodijo se takrat, ko pride do napake v operacijskem sistemu ali na samem trdem disku. To so lahko pokvarjene sistemske datoteke ali gonilniki, ki preprečijo, da bi se operacijski sistem zagnal.

  • Strojne napake

Take napake so bolj redke, vendar se lahko zgodijo komurkoli. Najbolj pogoste so pri starejših trdih diskih. Pod njih pa tudi štejemo škodo, ki jo lahko povzroči požar, voda ter neprimerni pogoji v katerih disk deluje.

Kaj pa SSD?

SSD diski nimajo mehaničnih delov v sebi. To pomeni, da je veliko manjša verjetnost, da pride do napake. SSD-ji lahko tudi utrpijo logične napake ter težave z elektroniko ali spominskimi čipi. V tem primeru si lahko na spletu pomagamo z iskalnim nizom cena za reševanja podatkov iz diska. To nas bo pripeljalo do podjetij, ki nam nudijo storitev obnove podatkov.

Izdelovanje varnostnih kopij

Varnostne kopije so izredno pomembne za domače uporabnike ter podjetja. Če imamo redno izdelane varnostne kopije, se lahko hitreje postavimo na noge v primeru okvare računalnika ali trdega diska. Tako lahko podjetje brez zamud in nepotrebnih preglavic nadaljuje poslovanje kot, da se ne bi nič zgodilo. Pogoj je samo ta, da izdelamo kopije na pravilen način in jih tudi hranimo na varnem mestu.

Imena domene, ko je enkrat kreirana, ni mogoče spreminjati. Če je prišlo pri izbiri ali vnosu imena domene do napake, je najbolje, da kreirate novo domeno, staro pa izbrišete oz. jo po poteku ne podaljšate. Preberite več o članku o domenah …

V isti kategoriji:

COMMENTS