Olajšajmo si življenje s pametno tehnologijo

Tehnologija je napredovala do te mere, da lahko počnemo mnoge stvari na pametnem telefonu, ne da bi ga sploh potrebovali vzeti iz žepa. Dober primer tega so pametne zapestnice, ki na omogočajo, da prejemamo klice, beremo SMS sporočila, uporabljamo GPS navigacijo za sledenje telesnim aktivnostim ipd. Njihov glavni namen pa je omogočanje nositelju, da lažje spremlja porabljene kalorije in količino telesnega gibanja. Številne zapestnice imajo vgrajene senzorje, ki nadzorujejo kakovost dihanja, srčni utrip in druge biološke funkcije.

Pametna zapestnica je nosljiva naprava, ki lahko spremlja uporabnikovo aktivnost in druge podatke. 

Do bolj zdravega telesa s pametno zapestnico

Glavni namen modernih pametnih zapestnic je sledenje športnim aktivnostim. Namenjene so, da uporabniku pomagajo do bolj zdravega telesa. To storijo tako, da nadzorujejo količino pretečenih ali prehojenih kilometrov. Vsebujejo tudi številne športne programe, ki jih lahko nastavljamo po želji. Naša športna zapestnica pa nam sporoči, kdaj smo dosegli cilj, kdaj je čas za počitek ipd.

Podatke si pametna zapestnica zapomni in nam omogoča vpogled v količino porabljenih kalorij, število prehojenih kilometrov, najvišjo hitrost srčnega utripa in še mnogo več. Te podatke si lahko tudi ogledamo na aplikaciji na Android ali iOS pametnem telefonu. Tako bomo imeli vpogled v našo telesno aktivnost v obdobju tednov, mesecev in tudi celega leta.

Senzorji v zapestnici nadzorujejo kakovost našega spanca

Kakovost spanca ima velik vpliv na količino energije našega telesa. Če ne spimo dobro, bomo tudi težje razmišljali, se spopadali z vsakodnevnimi izzivi ipd. Velika prednost pametnih zapestnic je ta, da jih lahko nosimo tudi, ko se odpravimo v posteljo. Pri tem pa bodo merile kakovost našega spanca, saj bodo zaznale lahek, globok in REM vrste spanca. Zbrane podatke lahko pregledamo na pametnem telefonu in jih tudi zaupamo našemu osebnemu zdravniku. Naš zdravnik lahko na podlagi zbranih podatkov postavi osnovno diagnozo. Tako bomo hitreje našli vzrok, zakaj se ponoči ne spočijemo, se pogosto zbujamo ipd.

YouTube video

Bluetooth povezava z našim telefonom in zapestnico

Vsak pametni telefon vsebuje številne tehnologije za brezžično povezljivost. Bluetooth je glavni način, kako se pametne zapestnice povežejo s telefonom. Omogočajo nam, da se nam prikaže na vgrajenem zaslonu SMS sporočilo, ime klicatelja, opomniki v koledarju ipd. Tako ne potrebujemo telefona sploh vzeti iz žepa, ko smo na poti.

Vgrajen akumulator v pametni zapestnici pa zdrži zelo dolgo brez ponovnega polnjenja. S priloženim magnetnim pomnilnikom jih napolnimo v eni ali dveh kratih urah. Nato pa jih spet lahko uporabljamo več dni ali celo cel teden brez prekinitve.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top