Kako do belih zob?

Kako do belih zob?

Zdravi, lepi in beli zobje so ena izmed osnovnih značilnosti urejenega videza. Če želite doseči čim večjo belino zob, je najbolje da se odločite za beljenje z lasersko lučjo. Tovrstni postopek za današnji čas predstavlja eno od najbolj iskanih dentalnih posegov.

Če beljenje zob z lasersko lučjo primerjate z drugimi metodami laserske tehnologije, boste kaj kmalu ugotovili, da predstavlja hitrejši, nežnejši in tudi veliko varnejši pristop. Vaši beli zobje vam bodo omogočali, da sso lahkoe boste lahko brez pomisleka zasmejali na vsa usta. Vaša samozavest bo bistveno večja.

Opis beljenja zob z lasersko lučjo

Izjemno beli zobje so lahko posledica priljubljenega posega, kjer glavo vlogo igra laser z lučko. Izvaja se v stomatoloških ordinacijah. Vaši zobje pa se lahko pobelijo za 4 do 6 odtenkov.

Za lasersko beljenje zob je značilno, da vam ponuja dolgoročne prednosti. Prav tako vam predstavlja prijeten postopek za vračanje beline vašim zobem. Obenem vam izboljša celoten občutek vitalnosti.

Beljenje zob traja le 20 minut in je tako bistveno krajši kot kateri koli drug moderen način beljenja zob. Tudi občutljivost zob po beljenju ni tako izražena kot pri drugih oblikah beljenja. Tudi zaradi tega je v primerjavi z drugimi postopki veliko bolj priljubljeno. Rezultati so vidni takoj, beli zobje so svetlejši za 4 do 6 odtenkov.

Zakaj sploh prihaja do porumenelosti zob?

Vzroke za spremembo barve vaših zob lahko najdete v genetskih in degenerativnih spremembah, antibiotikih, staranju in tudi v nenehnem uživanju obarvane hrane in pijače. Do nezaželene barve vaših zob vas lahko pripeljejo tudi različna ortodontska zdravljenja.

Za bel sijaj je v največji meri odgovorna sklenina. Z obrabo zob zanjo velja, da je vedno tanjša. Posledično temnejša barva dentina prihaja do večjega izraza. Za spremembo barve vaših zob je treba spremeniti kemično strukturo pigmentov. Ti se nahajajo v zobnem tkivu. Najlaže se to doseže s pomočjo aktivnih molekul kisika. Te s pomočjo hidrogen peroksida pridejo v strukturo zoba ter se nato vežejo na molekule pigmenta. Tak proces se strokovno imenuje oksigenacija.

Če si torej želite, da beli zobje postanejo vaši redni spremljevalci, potem je najbolje, da se odločite za lasersko beljenje zob z lučko.  

Optika. Našim strankam omogočamo celovito oskrbo vida v naših okulističnih ambulantah in nakup optičnih pripomočkov… Preberite več …

Visoka vsebnost cinka. Cink je nujno potreben za aktivacijo številnih genov in kot kofaktor v različnih encimskih reakcijah. je tudi sestavina oziroma aktivator številnih encimov v presnovi beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob in hormonov. Preberite več …

Kurkuma kapsule. Kurkumin podpira funkcijo jeter in žolčnika, olajša prebavo, pripomore k boljši prebavi maščob in k stimuliranju za proizvodnjo prebavnih telesnih tekočin. Preberi več …

V isti kategoriji:

COMMENTS