Naj izberem dnevne, tedenske ali mesečne leče?

Naj izberem dnevne, tedenske ali mesečne leče?

Vsaka optika poleg očal prodaja tudi kontaktne leče za oči. Marsikdo jih celo raje uporablja kot očala, zato so zelo priljubljene. V zadnjem času so sicer tudi očala postala nekaj, česar ne nosimo le zaradi tega, da poskrbimo za jasen vid, ampak tudi za to, da smo videti lepši, bolj šik. Očala so torej zanimiv modni dodatek, zato ima vsaka optika na voljo veliko različnih modelov, podobno pa velja tudi za kontaktne leče.

Slednje se namreč ne razlikujejo le glede na proizvajalca, ampak tudi glede na nekatere druge lastnosti. Uporabniki običajno povprašujejo predvsem po tem, ali naj izberejo dnevne, tedenske ali mesečne kontaktne leče. Če odgovora na to ne poznate, si preberite članek, v katerem vam bomo poskusili predstaviti vse naštete možnosti!

Dnevne leče so najbolj higienske

Če vprašate kateregakoli optika, vam bo znal povedati, da so dnevne kontaktne leče zagotovo najbolj higienske. To so leče, ki jih vsak dan odstranite iz oči in odvržete, kar pomeni, da je njihova uporaba tudi najbolj praktična, saj se ni treba ukvarjati z njihovim shranjevanjem, izbiro primerne tekočine za shranjevanje in podobno. Vendar pa se zanje vseeno ne odloča veliko ljudi, saj vsakodnevno menjanje leč prinaša tudi večje stroške. Zaradi tega se navadno ljudje odločajo za leče, ki jih lahko uporabljamo dalj časa, saj je to z vidika stroškov najbolj optimalno.

Obiščite optika in pomagal vam bo pri izbiri!

Tako kot je pri izbiri očal najbolje obiskati kar optika, ki nam bo najbolje znal svetovati in pomagati pri izbiri, tako velja tudi za kontaktne leče. Sploh če jih do sedaj še niste nosili, je pred začetkom nošenja nujen pregled vida. Tega ponuja vsaka optika, zagotovo pa se pred naročilom na pregled pozanimajte ne le o tem, koliko tak pregled stane in kako dolga je čakalna doba zanj, temveč tudi to, kdo ga izvaja. Pomembno je namreč, da je pregled temeljit in da boste dobili vse potrebne informacije o kontaktnih lečah in o tem, katere bi bile najbolj primerne za vas. V primeru, da ne veste, katere kontaktne leče izbrati, je torej optika pravi naslov za vas!

V isti kategoriji:

COMMENTS