Napredni in kompaktni računalniki

Razvoj mikroprocesorjev in številnih drugih tehnologij je v zadnjih letih hitrejši kot kadarkoli prej. Sedaj so moderni tablični računalniki zmožni poganjati manj in bolj zahtevne aplikacije. Obenem pa vsebujejo moderne tehnologije brezžične povezljivosti, kot sta Wi-Fi in bluetooth. To je tudi razlog, da se veliko poslovnih in tudi domačih uporabnikov odloči, da bodo omenjene računalnike uporabljali pri večini svojih delovnih nalogah in drugih opravilih. Seveda ne gre zanemariti dostopnih cen in številnih proizvajalcev tablic, ki še dodatno popestrijo izbiro številnih tablic.

Tablični računalniki so izredno mobilni

Morda je največja prednost tabličnih računalnikov ravno mobilnost oziroma prenosljivost. S seboj jih brez težav prenašamo po stanovanju ali pa jih vzamemo v službo. Ker uporabljajo SSD diske, so popolnoma neobčutljivi na vibracije in hitre premike. Tako jih je mogoče uporabljati tudi v bolj kaotičnih okoljih na terenu ali drugje, kjer nimamo na voljo računalniške mize.

Moderni tablični računalniki so lahko prenosljivi.
Moderni tablični računalniki so zelo mobilni in jih lahko vzamemo s seboj in uporabljamo kjerkoli.

Vse tablične računalnike je mogoče pospraviti v torbo, nahrbtnik in tudi malo večji žep. To pa je idealno za študente, poslovneže, popotnike in druge ljudi, ki s seboj vedno potrebujejo računalnik.

Tehnologije za povezavo s spletom

Moderni tablični računalniki ne potrebujejo dodatnih zunanjih naprav, da se povežejo s spletom. Vsi so opremljeni z Wi-Fi mrežno kartico. V večini primerov pa imajo tudi vhod za SIM kartico, ki omogoča povezavo z mobilnim omrežjem. Obenem pa se v tablicah nahaja tudi bluetooth tehnologija, kar pomeni, da lahko brezžično povežemo slušalke, zvočnike, miške, tipkovnice in drugo periferijo s tablicami.

Novejše tablični računalniki uporabljajo povezljivost standarda Wi-Fi 6, ki omogoča izredno hitre povezave z brezžičnim omrežjem. Obenem pa podpirajo tudi starejše standarde povezljivost, kar pomeni, da jih lahko uporabljamo s starejšimi in novejšimi brezžičnimi usmerjevalniki.

Tablični računalnik je cenejši od prenosnika

  • Načeloma je tako, da je posamezni tablični računalnik cenejši od prenosnika. Seveda je to v realnem svetu lahko tudi obratno.
  • V vsakem primeru pa je res, da imajo tablice zelo podobno zmogljivost, če jih primerjamo s prenosnimi računalniki. Seveda jim manjkajo nekatere funkcije, vendar to za večino ljudi ni pomembno.
  • Primerne so za vsakodnevna opravila, kot je uporaba elektronske pošte.
  • Na njih pa brez težav tudi gledamo filme preko Chromecast ali AirPlay tehnologije. Chromecast je na voljo na Android tablicah, AirPlay pa na Apple tabličnih računalnikih.

Hitro polnjenje tabličnih računalnikov

Standard polnjenja se je močno spremenil v zadnjih letih, kar se tiče tabličnih računalnikov. Sedaj so na voljo tehnologije, kot so Quick Charge, ki brez težav napolnijo napravo v manj kot eni uri. Naprave, ki uporabljajo USB-C standard pa je mogoče polniti tudi preko računalnika ali drugih naprav. Pri tem pa moramo vzeti v zakup, da računalnik ali druge naprave ne bodo napolnile tablični računalnik tako hitro, kot jo priložen omrežni polnilnik. Nekatere tablice pa se nočejo polniti preko počasnejših USB vhodov v računalniku ali drugih napravah, saj jim ne nudijo zadovoljive električne napetosti.

YouTube video
Vodič za nakup tabličnega računalnika – vse kar morate vedeti pred nakupom

Tudi, če si že lastimo prenosnik ali namizni računalnik, nas lahko tablica pogosto reši iz težav. Uporabimo jo lahko za mnoga opravila, če nam računalnik preneha delovati ali imamo z njem druge težave. Tako bomo vedno imeli dostop do spleta in naših podatkov na dlani, ne da bi potrebovali namizni ali prenosni računalnik.

Kartuše Canon

Priznan proizvajalec tiskalnikov za vsako podjetje in posameznika

Uporaba originalnih barv vedno zagotovi najboljše rezultate pri tiskanju slik in dokumentov. Zato se priporoča, da uporabljamo kartuše Canon za manj in bolj zahtevno uporabo naše tiskalne naprave.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top