So varilni aparati primerni za domačo uporabo?

Vsem mojstrom, ki se bolj resno ukvarjajo s prenovo svojega doma, bodo prav gotovo prav prišli varilni aparati. Na tak način bodo precej znižali stroške investicije, saj strokovnjaki za tovrstne posege lahko precej zaračunajo. V kolikor pa spadate med bolj praktične mojstre, ki se ne bojijo zavihati rokavov, potem lahko to delo opravite tudi sami. Če naprave še nimate, naj vam namignemo, da so varilni aparati po precej ugodnih cenah na voljo tudi pri uvozniku Metal Mikulič, ogledate pa si jih lahko tudi na njihovem spletnem naslovu https://www.metalmikulic.si/oddelek/varilni-aparati-pribor/hugong-varilni-aparati/. V nadaljevanju tega članka si poglejmo kateri tipi so najbolj primerni za domačo uporabo in kako poskrbeti za varnost pri delu.

Varilni aparati, ki jih ponuja Metal Mikulič so odlične kvalitete

Omenjeni uvoznik na slovenskem trgu ponuja številne izdelke priznanega proizvajalca Hugong iz Šanghaja, med njimi so tudi prvorazredni varilni aparati. Kot lahko vidite v njihovi spletni trgovini, so kupcem na voljo naprave različnih cenovnih razponov. Pred nakupom je najbolje, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo znal povedati kateri varilni aparati so najbolj primerni za dela, ki jih želite opraviti vi. V teh časih, ko so osebi stiki omejeni, vam bodo z veseljem svetovali tudi preko telefona ali elektronske pošte.

Katere vrste poznamo?

Varilni aparati se v grobem ločijo na tiste z enosmernim in tiste z izmeničnim tokom. Kakšna je razlika? Tisti z enosmernim tokom se uporabljajo za delo z enostavnimi kovinami, drugi pa samo za varjenje nizko legiranega jekla. Za domačo uporabo bo prvi tip naprave vajetno povsem zadostoval.

varjenje
Bi se lotili varjenja kar doma?

Pred pričetkom dela poskrbite, da bo uporaba varna

V prvi vrsti se varilni aparati uporabljajo za spajanje dveh ali več kovinskih elementov v novo enoto. To pomeni, da je potrebno proizvesti veliko energije v obliki toplote, kar pa lahko predstavlja varnostni riziko. Samostojno varjenje je lahko torej precej nevarno in dobro je, da imamo, vsaj na začetku ob sebi nekoga, ki je to že prej počel. To je prav gotovo ena tistih kategorij, kjer se ne želimo učiti iz lastnih napak.

Pred pričetkom dela je pomembno, da poskrbimo za zaščito. Potrebna je namreč posebna obleka in rokavice, ki vas bodo obvarovale pred vročino. Prav tako morate nujno imeti čelado in posebna zaščitna očala, saj so oči tukaj še posebej na udaru. Ob tem je potrebno poudariti, da je tveganje veliko večje, če boste uporabljali cenejšo in manj zanesljivo napravo. Res vas svetujete, da pri investiciji ne skoparite, saj so cenene naprave lahko tudi nevarne.

Članki v isti kategoriji:

Scroll to Top
Scroll to Top